Monday 21 May 2012

BISKUT MARMAR CARRIE'S




BISKUT MARMAR CARIE'S

BAHAN A
300 gm Mentega
120 gm Tepung Jagung
100 gm Gula Serbuk
400 gm Tepung Gandum
20 gm Tepung Susu
1 sdt Esen Vanila
2 Biji Kuning Telur


BAHAN B

100 gm Putih Telur
30 gm Tepung Jagung
300 gm Gula Aising
Sedikit Vanila
Sedikit Coklat Emulco



   CARA MEMBUATNYA
   Satukan bahan-bahan A. Adun bahan-bahan ini seperti mengadun 

biskut yang lain. Terap dengan menggunakan acuan berbentuk "heart"
Ketepikan.
   Pukul putih telur dan gula sehingga pekat. Masukkan tepung jagung 

dan pukul rata. Ambil tiga sudu adunan dan campurkan dengan sedikit 
coklat emulco. Masukkan adunan putih telur kedalam beg piping. Paipkan 
diatas biskut yang telah diterap tadi. Ratakan.
Dengan menggunakan lidi, buat corak dengan menggunakan adunan coklat 

diatas biskut yang telah dipaipkan dengan adunan putih telur. Bakar sehingga 
masak.


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment