Saturday 28 April 2012

BISKUT KELAPA SARI

Selalunya jika kita membuat kek lapis banyak lebihan telur putih yang tidak
diperlukankan. Bolehlah digunakan untuk membuat biskut ini...


BISKUT KELAPA SARI


BAHAN-BAHANNYA
300 ml Putih Telur
250 gm Gula
200 gm Kelapa Kering
30 gm Tepung Jagung
50 gm Kismis
pewarna Hijau dan Merah


CARA MEMBUATNYA
     Pukul putih telur dan gula hingga kembang. Masukkan kelapa
kering dan tepung jagung. Masukkan kismis, gaul rata dan adunan
dibagi dua. Satu adunan diwarnakan dengan warna merah dan pukul
hingga sebati. Ketepikan. Satu bahagian lagi diwarnakan dengan warna
hijau dan pukul hingga rata.
     Ambil sedikit warna merah dan sedikit warnahijau. Bentukkan bulat
kemudiandengan menggunakan garpu tekan sedikit sehingga menjadi
sedikit leper. Susun didalam dulang pembakar dan bakar dalam suhu
180 'C selama 30 minit.





No comments:

Post a Comment