Monday 11 April 2011

BISKUT KACANG PECAN





BISKUT KACANG PECAN
SUMBER: BUKU BICARA BISKUT WENDY KOR

BAHAN - BAHANNYA

120 gm. Mentega
80 gm. Gula Aising
2 gm. Garam
200 gm. Tepung Superfine
150 gm. Kacang Pecan ( bakar dan cincang )
1 sudu teh Esen Vanila
Kacang Pecan untuk hiasan

CARA MEMBUATNYA
   Pukul mentega dan gula aising serta garam pada kelajuan  tinggi selama
1 minit. Kaut sekeliling mangkuk dan terus putar pada kelajuan tinggi selama 5 minit.
   Masukkan tepung gandum, kacang pecan yang telah dincincang dan esen vanila. 
Pukul lagi pada kelajuan rendah selama 1 minit untuk membentuk doh.
   Bentukkan doh kepada bebola kecil dan hias dengan kacang pecan. Susun biskut
dalam dulang pembakar yang telah digris..Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan
pada suhu 170'C selama 10 minit sehingga masak keperangan.
   

No comments:

Post a Comment