Sunday 13 May 2012

BISKUT KACANG WALNUT




BISKUT KACANG WALNUT


BAHAN-BAHANNYA
150 gm Mentega
200 gm Gula Perang
2 Biji Telur
80 gm Kacang Walnut - dicincang
230 gm Tepung              {
20 gm Serbuk Koko       { diayak bersama
10 gm Serbuk Penaik    {
1/2 sdt Esen Vanila
50 gm Kismis


CARA MEMBUATNYA
   Satukan mentega dan gula perang, pukul hingga adunan
menjadi kembang. Masukkan telur dan esen vanila. Masukkan
tepung, serbuk koko dan serbuk penaik. Kacau hingga sebati.
Masukkan kacang walnut dan kismis lalu kacau adunan hingga
sebati. Bentukkan bulat-bulat diatas dulang pembakar dan bakar
selama 30 minit pada suhu 180 'C.



No comments:

Post a Comment