Friday 4 May 2012

BISKUT KEJU



BISKUT KEJU

BAHAN-BAHANNYA
180 gm M entega
60 gm Keju Krim
80 gm Gula Aising - diayak
1/2 sdt Garam 
50 gm Serbuk Keji Parmesan
300 gm Tepung Superfine      { diayak
1/2 sdt Serbuk Penaik            { bersama
100 gm Kacang Walnut dicincang
10 gm Biji Popi Biru
1 Biji Kuning Telur *

CARA MEMBUATNYA
     Pukul mentega , krim keju, gula aising dan garam pada
kelajuan sederhana hingga sebati. Kemudian masukkan
serbuk keju parmesan. Setelah itu masukkan tepung superfine
dan serbuk penaik. Gaul sehingga adunan menjadi sebati.
     Terap adunan dengan acuan biskut kesukaan dan sapukan
kuning telur diatas biskut dan tabur biji popi biru, Susun didalam 
dulang pembakar yang telah digris dan bakar didalam ketuhar yang
telah dipanaskan pada suhu 170 'C selama 15 minit sehingga masak
kekuningan.

Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment