Tuesday, 8 May 2012

BISKUT COKLAT KAYU MANIS



BISKUT KAYU MANIS

BAHAN-BAHANNYA
300 gm Tepung Gandum
100 gm Serbuk Koko
120 gm Mentega
180 gm Gula Kastor
100 gm Telur
60 gm Air
10 ml Esen Vanila
1 sdt Serbuk Penaik
1/2 sdt Serbuk Kayu Manis
Secubit Garam

CARA MEMBUATNYA
   Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Kemudian
masukkan tepung gandum, serbuk penaik, serbuk kayu manis,
dan serbuk koko. Gaul adunan ini hingga sebati. Kemudian, 
bentuk adunan mengikut pilihan dan taburkan coklat urai.
Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 'C selama 8 - 10 minit
atau sehingga masak.

TIP :
Penggunaan serbuk kayu manis adalah untuk menambahkan
aroma dan keenakan rasa herba didalam biskut ini. 

No comments:

Post a Comment