BISKUT COKLAT URAI
SUMBER: BUKU BICARA BISKUT WENDY KOR
BAHAN-BAHANNY
( A )
250 gm. mentega
200 gm. gula kastor
2 gm. garam
( B )
60 gm. telor ( 1 biji telur )
1/2 sudu teh esen vanila
60 gm. telor ( 1 biji telur )
1/2 sudu teh esen vanila
( C )
400gm tepung biskut
1/2 sudu teh serbuk penaik
60 gm serbuk koko
400gm tepung biskut
1/2 sudu teh serbuk penaik
60 gm serbuk koko
( D )
250gm coklat urai
250gm coklat urai
CARA MEMBUATNYA.
Pukul mentega, gula kastor dan garam selama 1 minit sehingga kembang.
Masukkan telor dan esen vanila. Putar sebati pada kelajuan sederhana selama
5 minit.Campurkan serbuk koko, tepong biskut yang sudah diayak dan serbuk
penaik.Kacau sebati hingga membentuk doh.
5 minit.Campurkan serbuk koko, tepong biskut yang sudah diayak dan serbuk
penaik.Kacau sebati hingga membentuk doh.
Masukkan doh ke dalam dulang pembakar yang sudah digris dan ratakan.
Taburkan coklat urai. Bakar dalam ketuhar yang sudah dipanaskan pada suhu
180'C selama 15 minit.
Biar ia menyejuk. Ptong kecil-kecil pada saiz 1 inci. Bakar lagi sekali pada
suhu 180'C untuk 10 minit atau sehingga masak.
180'C selama 15 minit.
Biar ia menyejuk. Ptong kecil-kecil pada saiz 1 inci. Bakar lagi sekali pada
suhu 180'C untuk 10 minit atau sehingga masak.
No comments:
Post a Comment