BAHULU CERMAI
SUMBER: RESIPI BISKUT WENDY KOR
BAHAN-BAHANNYA
300 gm. Telur
280 gm. Gula
10 gm. Sp Emulsifier
220 gm. Tepung Superfine - diayak
1 sudu teh Esen Ros.
CARA MEMBUATNYA
Pukul telur, Sp Emulsifier dan gula dalam mangkuk. Putar pada
kelajuan tinggi sehingga pekat dan kembang. Masukkan esen ros
dan tepung superfine. Kacau sehingga sebati.
kelajuan tinggi sehingga pekat dan kembang. Masukkan esen ros
dan tepung superfine. Kacau sehingga sebati.
Tuangkan ke dalam acuan pembakar yang sudah digris.Penuhkan
sebanyak 3/4 sahaja ke dalam acuan. Bakar dalam ketuhar yang sudah
dipanaskan pada suhu 200'C selama 10 minit sehingga masak keperangan.
sebanyak 3/4 sahaja ke dalam acuan. Bakar dalam ketuhar yang sudah
dipanaskan pada suhu 200'C selama 10 minit sehingga masak keperangan.
No comments:
Post a Comment