Tuesday, 19 April 2011

BISKUT CORNFLAKE MADU



BISKUT CORNFLAKE MADU
SUMBER: BUKU BICARA BISKUT WENDY KOR


BAHAN - BNAHANNYA
140 gm. Mentega
180 gm. Madu
100 gm. Kacang Badam - dihiris dan bakar selama 5 minit
280 gm. Emping Jagung - diramas sedikit
100 gm. Emping Bertih
50 gm. Kismis Hitam
Cawan kertas secukupnya



CARA MEMBUATNYA


   Campurkan emping jagung, emping bertih, kismis hitam dan badam hiris
kedalam mangkuk besar. Masak mentega dan madu sehingga mendidih dan 
tuangkan kedalam mangkuk yang berisi emping. Gaul sehingga sebati.
   Masukkan satu sudu teh adunan kedadalam cawan kertas. Susun didalam
dulang pembakar yang telah digris dan bakar didalam ketuhar yang telah 
dpanaskan pada  suhu 170 'C selama 10 minit sehingga masak keperangan.




   


   


   

No comments:

Post a Comment