Tuesday, 12 April 2011

AYAM PANGGANG SOS BBQ


AYAM PANGGANG SOS BBQ
SUMBER: MAJALAH KELUARGA

BAHAN - BAHANNYA

1/2 ekor Ayam
1 biji Lada Benggala Hijau     }
1 biji Lada Benggala Merah   } dipotog dadu halis
1 labu Bawane Besar              }
2 sudu makan Cili Sos
1 biji Tomayo - dicincang halus
3 sudu makan Serbuk Cajun
2 Thyme - sejenis herba yang wangi daunnya
1 sudu makan Mentega
Gula dan Garam secukupnya

CARA MEMBUATNYA

Gaul ayam bersama garam, cajun, thyme dan mentega. Kemudian,
masukkan dalam ketuhar dan bakar pada suhu 170 'C selama 45 minit.
   Tumis bawang dan lada. Selepas itu masukkan cili sos tomato. Masukkan
garam dan gula secukupnya. Keluarkan ayam dan tuang sos diatas ayam.



No comments:

Post a Comment