KUIH BANGKIT
SUMBER:RESIPI BISKUT WENDY KOR
BAHAN - BAHANNYA
280 gm. Tepung Ubi / Sagu
100 gm. Gula
60 gm. Telur
90 gm. Santan Kelapa
60 gm. Telur
90 gm. Santan Kelapa
5 helai Daun Pandan
CARA-MEMBUATNYA.
Goreng tepung ubi kayu bersama daun pandan tanpa minyak
di atas api kecil sehingga ringan. Biarkan ia menyejuk. Keluarkan
daun pandan daripada tepunng dan ayak tepung.
Pukul telur dan gula sehingga gula larut.Tambahkan santan kelapa.
Masukkan tepung yang sudah digoreng kedalam adunan telur dan uli
untuk membentuk doh yang lembut dan licin.
daun pandan daripada tepunng dan ayak tepung.
Pukul telur dan gula sehingga gula larut.Tambahkan santan kelapa.
Masukkan tepung yang sudah digoreng kedalam adunan telur dan uli
untuk membentuk doh yang lembut dan licin.
Ratakan doh dalam lapisan plastik dengan penggiling doh pada
ketebalan 5mm. Guna acuan biskut untuk menerap doh.
ketebalan 5mm. Guna acuan biskut untuk menerap doh.
No comments:
Post a Comment