BISKUT KACANG RANGUP
BAHAN-BAHANNYA
125 gm Marjerin
120 gm Gula Halus
1 Biji Telur
180 gm Tepung Gandum
1 sdt Serbuk Penaik
1 sdt Esen Vanila
120 gm Kacang Tanah - ditumbuk halus
Secubit Garam
CARA MEMBUATNYA
Ayak tepung, serbuk penaik dan garam. Pukul mentega dan gula
sehingga kembang dan berwarna putih.Masukkan telur dan esen
vanila. Putar lagi. Masukkan pula tepung dan kacang tanah. Putar
dan gaul rata menjadi doh lembut.
Bentukkan mengikut kesukaan. Letak didalam dulang pembakar
yang telah digris dengan sedikit mentega. Bakar dalam ketuhar pada
suhu 180 'C selama 20 minit atau sehingga biskut bertukar warna
kekuningan.
Published with Blogger-droid v2.0.4
No comments:
Post a Comment