Sunday, 13 May 2012

BISKUT KACANG RANGUP




BISKUT KACANG RANGUP

BAHAN-BAHANNYA
125 gm Marjerin
120 gm Gula Halus
1 Biji Telur
180 gm Tepung Gandum
1 sdt Serbuk Penaik
1 sdt Esen Vanila
120 gm Kacang Tanah - ditumbuk halus
Secubit Garam

CARA MEMBUATNYA
   Ayak tepung, serbuk penaik dan garam. Pukul mentega dan gula 

sehingga kembang dan berwarna putih.Masukkan telur dan esen 
vanila. Putar lagi. Masukkan pula tepung dan kacang tanah. Putar 
dan gaul rata menjadi doh lembut.
   Bentukkan mengikut kesukaan. Letak didalam dulang pembakar 

yang telah digris dengan sedikit mentega. Bakar dalam ketuhar pada 
suhu 180 'C selama 20 minit atau sehingga biskut bertukar warna 
kekuningan.

Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment