Wednesday, 9 May 2012

BISKUT KOKO OAT



BISKUT KOKO OAT


BAHAN-BAHANNYA
375 gm Mentega
110 gm Gula Kastor
530 gm Tepung Gandum
200 gm Serbuk Koko
1 sdt Serbuk Penaik
4 Biji Telur
4 sdt Air
200 gm Cip Coklat
100 gm Oat / Nestum


CARA MEMBUATNYA
   Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Kemudian
masukkan telur dan air. Pukul lagi sehingga kembang.
Masukkan tepung gandum, serbuk penaik, cip coklat dan 
oat/nestum. Gaul sebati sehingga menjadi doh yang lembut.
   Ambil sedikit doh, bentukkan bulat dan susun diatas 
dulang pembakar yang telah digris dengan sedikit mentega.
Tekan sedikit da hias dengan cip coklat diatas. Bakar didalam 
ketuhar pada suhu 180 'C selama 15 - 20 minit 



No comments:

Post a Comment