ROYAL ALMOND LONDON COOKIES
BAHAN-BAHANNYA
250 gm Mentega
150 gm Gula Halus
2 Biji Kuning Telur
1 sdt Esen Vanila
500 gm Tepung Protein Sederhana
250 gm Badam - dipanggang
150 gm Badam Niblet/cincang- dipanggang
200 gm Coklat Masakan
2 sdt Lemak Sayuran - shortening
2 sdt Tepung Kastard
CARA MEMBUATNYA
Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Masukkan telur dan
pukul lagi sehingga gebu. Masukkan esen vanila dan kacau sebati.
Kemudian masukkan tepung dan gaul sebati sehingga menjadi doh
yang lembut.
Ambil sebiji badam dan balutkan dengan sedikit adunan dan bentukkan
bujur. Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 'C selama 15 - 20 minit sehingga
kekuningan. Sejukkan.
Celup biskut yang telah disejukkan kedalam coklat masakan yang telah
dicairkan bersama lemak sayuran. Masukkan kedalam cawan kertas berwarna
gelap dan hias dengan badam niblet/cincang.
Published with Blogger-droid v2.0.4
No comments:
Post a Comment