Sunday, 20 May 2012

ROYAL ALMOND LONDON COOKIES





ROYAL ALMOND LONDON COOKIES

BAHAN-BAHANNYA
250 gm Mentega
150 gm Gula Halus
2 Biji Kuning Telur
1 sdt Esen Vanila
500 gm Tepung Protein Sederhana
250 gm Badam - dipanggang
150 gm Badam Niblet/cincang- dipanggang
200 gm Coklat Masakan
2 sdt Lemak Sayuran - shortening
2 sdt Tepung Kastard

CARA MEMBUATNYA
   Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Masukkan telur dan 

pukul lagi sehingga gebu. Masukkan esen vanila dan kacau sebati. 
Kemudian masukkan tepung dan gaul sebati sehingga menjadi doh 
yang lembut.
   Ambil sebiji badam dan balutkan dengan sedikit adunan dan bentukkan 

bujur. Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 'C selama 15 - 20 minit sehingga 
kekuningan. Sejukkan.
   Celup biskut yang telah disejukkan kedalam coklat masakan yang telah 

dicairkan bersama lemak sayuran. Masukkan kedalam cawan kertas berwarna 
gelap dan hias dengan badam niblet/cincang.


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment