Sunday, 20 May 2012

DENDENG DAGING




DENDENG DAGING


BAHAN-BAHANNYA
400 gm Daging - dipotong dadu
200 gm Bawang Merah     {
100 gm Bawang Putih      {
500 gm Halia                     { dikisar
100 gm Lengkuas               { bersama
400 gm Serai                      {
200 Cili Kering                  {
50 gm Jintan Manis - untuk tabur             
300 gm Santan Pekat
100 gm Kicap Pekat - untuk rebus daging
200 gm Kicap Manis
200 gm Minyak Masak
Kerisik


CARA MEMBUATNYA
   Tumis bahan kisar sehingga wangi. Masukkan daging, kicap pekat, 
kicap manis, santan pekat dan kerisik. Masak sehingga kekuningan. 
Setelah masak matikan api dan taburkan jintan kisar.Gaul rata.


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment