Monday, 14 May 2012

BISKUT CRESCENT COKLAT


BISKUT CRESCENT COKLAT


BAHAN-BAHANNYA
100 gm Kacang Hazel - dibakar selama 5 minit dan dicincang
100 gm Serbuk Kacang Hazel
250 gm Mentega
1/2 sdt Esen Vanila
300 gm Tepung Biskut - diayak
100 gm Gula Aising
300 gm Coklat Masakan - cairkan


CARA MEMBUATNYA
   Pukul mentega dan gula sehingga lembut. Masukkan
esen vanila, tepung biskut, serbuk kacang hazel. Gaul 
kesemua bahan sehingga adunan menjadi sebati.
   Ratakn doh dalam lapisan plastik pada ketebalan 4mm dengan
penggiling doh. Gunakan acuan bulan sabit untuk menerap. Susun
biskut didalam dulang pembakar yang telah digris.Bakar dalam ketuhar 
pada suhu 180 'C selama 15 minit sehingga masak kekuningan. Biarkan
sejuk.
   Celupkan biskut dalam coklat cair dan taburkan kacang hazel yang 
telah dicincang sebagai hiasan.






No comments:

Post a Comment