Monday, 14 May 2012

BISKUT GAJUS BERCOKLAT



BISKUT GAJUS BERCOKLAT


BAHAN-BAHANNYA
120 gm Mentega
100 gm Gula Kastor
1 Biji Telur
75 gm Coklat Putih - dicairkan
250 gm Tepung
125 gm Cip Coklat
100 gm Kismis Emas - warna kuning
125 gm Kacang Gajus - ditumbuk kasar

CARA MEMBUATNYA
   Pukul mentega dan gula kastor sehingga adunan menjadi 
lembut serta gebu. Sebaik-baiknya pukul adunan selama 15
mini.Masukkan coklat putih yang telah dicairkan bersama
tepung. akhir sekali masukkan kesemua bahan-bahan kering.
Gaul rata sehingga adunan sebati. Bentukkan mengikut acuan 
kegemaran dan bakar dalam ketuhar pada suhu 180 'C selama
15 minit.




No comments:

Post a Comment