Monday, 14 May 2012

BISKUT KACANG PISTACHIO



BISKUT KACANG PISTACHIO


BAHAN-BAHANNYA
750 gm Mentega
335 gm Gula Aising
1 kg Tepung
110 gm Putih Telur
1 1/2 Biji Kulit Lemon - diparut
3/4 Biji Jus Lemon
100 gm Kacang Pistachio
7 gm Garam


CARA MEMBUATNYA
   Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Masukkan putih telur 
dan kacau perlahan. Masukkan perahan jus lemon dan parutan kulit 
lemon. Campurkan kacang pistachio dan tepung yang telah diayak 
dan sedikit garam. Gaul sehingga adunan menjadi doh. Rehatkan doh 
selama 20 minit.Canai doh dan bentukkan mengikut cita rasa. Bakar 
dalam ketuhar pada suhu 180 'C selama 15 minit.


  


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment