Sunday, 17 April 2011

BISKUT KEJU



BISKUT KEJU
SUMBER: BUKU BICARA BISKUT WENDY KOR


BAHAN - BAHANNYA


180 gm. Mentega
60 gm. Keju Krim
80 gm.Gula Aising - diayak
1/2 sudu teh Garam
50 gm. Serbuk Keju Parmesan
300 gm. Tepung Superfine       } diayak 
1/2 sudu teh Serbuk Penaik    }  bersama
100 gm. Kacang Walnut dicincang
10 gm. Biji Popi Biru
1 biji Kunung Telur

CARA MEMBUATNYA


   Pukul mentega, keju krim, gula aising dan garam pada 
kelajuan sederhana hingga sebati. Kemudian masukkan 
serbuk keju parmesan. Setelah itu masukkan tepung superfine 
dan serbuk penaik.
   Terap adunan dengan acuan biskut mengikut kesukaan. 
Sapukan kuning telur diatas biskut dan tabur biji popi biru.
Susun biskut dalam dulang pembakar yang telah digris dan 
bakar didalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170 'C 
untuk 15 minit sehingga masak kekuningan. 



No comments:

Post a Comment