Thursday, 7 April 2011

KEK SPONGE ORANGE BERJEM




KEK SPONGE ORANGE BERJEM
SUMBER: BUKU KEK ANEKA PILIHAN

BAHAN-BAHANNYA
  • 3 lapis kek sponge orange yang sama besar ukurannya.
  • 1 swiss roll dipotong kecil-kecil anggaran 1cm.
  • fresh krim secukupnya
  • ceri untuk hiasan
  • chocolate rice secukupnya
  • jem apricot secukupnya

CARA MEMBUATNYA:

   Sapukan fresh krim secukupnya rata pada lapisan kek pertama. Kemudian 
lapiskan kek yang kedua dan sapukan sekali lagi dengan fresh krim'
ke atasnye  rata-rata. Setelah itu lapiskan kek yang ketiga dan sapukan fresh 
krim . 
   Aturkan potongan swiss roll di atasnya . Sesudah itu tuangkan jem apricot
dan ratakan di seluruh permukaan kek yang telah disusun dengan swiss roll tadi.
Kemudian hiaskan fresh krim di sekeliling kek. Bentukkan bunga-bunga kecil
dari krim di atasnya serta hiaskan dengan ceri. Akhir taburkan chocolate rice 
pada setengah bahagian di sekeliling kek.

No comments:

Post a Comment