KEK SPONGE ORANGE BERJEM
SUMBER: BUKU KEK ANEKA PILIHAN
BAHAN-BAHANNYA
- 3 lapis kek sponge orange yang sama besar ukurannya.
- 1 swiss roll dipotong kecil-kecil anggaran 1cm.
- fresh krim secukupnya
- ceri untuk hiasan
- chocolate rice secukupnya
- jem apricot secukupnya
CARA MEMBUATNYA:
Sapukan fresh krim secukupnya rata pada lapisan kek pertama. Kemudian
lapiskan kek yang kedua dan sapukan sekali lagi dengan fresh krim'
ke atasnye rata-rata. Setelah itu lapiskan kek yang ketiga dan sapukan fresh
krim .
Aturkan potongan swiss roll di atasnya . Sesudah itu tuangkan jem apricot
dan ratakan di seluruh permukaan kek yang telah disusun dengan swiss roll tadi.
Kemudian hiaskan fresh krim di sekeliling kek. Bentukkan bunga-bunga kecil
dari krim di atasnya serta hiaskan dengan ceri. Akhir taburkan chocolate rice
pada setengah bahagian di sekeliling kek.
No comments:
Post a Comment